Om oss

Forskning av professor Bengt Arnetz

Världsunik svensk forskning som identifierar konkreta chefs- och medarbetaraktiviteter som bevisligen ökar prestation, omsättning och vinst.

Springlifes produkter bygger på professor Bengt Arnetz världsunika forskning som han under de senaste decennierna bedrivit vid världens mest välrenommerade universitet, så som Harvard University, Karolinska Institutet, Uppsala Universitet och Michigan State University.
Professor Arnetz forskning kretsar kring denna frågeställning: Varför varierar prestation och hälsa så påtagligt mellan olika team och grupper och hur återspeglas detta i organisationens nyckeltal, till exempel omsättning och medarbetarnas biologi?

Fokus har legat på vilka chefs- och medarbetaraktiviteter som leder till hållbart ökad prestation i team, grupper och organisationer. Professor Arnetz har kopplat sina avancerade analyser till företags nyckeltal, till exempel omsättning och vinst. Han har även undersökt hur prestationsbaserade och hållbara chefs- och medarbetaraktiviteter reflekteras i kroppens och hjärnans biologi. Genom att koppla chefs- och medarbetaraktiviteter till objektivt uppmätbara biologiska variabler var det möjligt att öka precisionen i och kvalitetssäkra våra analyser. Denna unika kunskap har sedan integrerats i Springlifes produkter med fokus på FollowApp™. För att se professor Bengt Arnetz vetenskapliga produktion, klicka här.

Professor Bengt Arnetz forskning och Springlifes produkter har använts av tävlingsdeltagare i Volvo Ocean Race, Engelska fotbollslandslaget, Ericsson, ledande life sciences företag så som AstraZeneca, Volvo Cars, samt hundratals andra kunskaps- och innovationsorganisationer inom bland annat hälso- och sjukvård.

Kunddatabasen som byggts upp innehåller i dag 1,3 miljoner unika analyser från hundratals företag och organisationer. Den gedigna databasen gör att Springlife kunnat automatisera återkopplingen till företag i form av precisionsbaserade chefs- och medarbetaraktiviteter som bevisligen leder till ökad prestation, omsättning och vinst.

Kontaktuppgifter

Springlife AB
Västra Järnvägsgatan 3
101 36, Stockholm
info@springlife.se